Every Kingdom Nothing Else Matters

Every Kingdom Nothing Else Matters "Maico"
1 year old / vuoden ikäisenä (kuvia klikkaamalla näet ne suurempana)


Maicon varasin sukutaulun perusteella ennen kuin pentue oli edes ehtinyt syntyä. Maicolla on erittäin menestynyt Yhdysvalloista tuotu isä ja narttulinjaksi halusin harvinaisempia, vanhoja hyviä eurooppalaisia sukuja. Narttulinja on jopa niin hyvää, että sitä puolestaan on viety Yhdysvaltoihin. Maico on siis tuotu Belgiasta.

Maicon isä Raider (Rising Sun Dark Raider) on jättänyt erittäin paljon jälkikasvua Euroopassa ja se on ollut hyvin käytetty uros, koska sen jälkeläisiä leimaa pääsääntöisesti terveys ja nopeus. Raider on kilpaillut menestyksekkäästi agilityssä. Se on voimakas, intensiivinen ja voimakasviettinen työskentelijä. Sen rakenne on elastinen ja lihaksikas. Se rakastaa vetoleikkejä ja työskentelyä ihmisen kanssa. Se on voimakkuudestaan huolimatta hyvin yhteistyöhaluinen ja ihmisrakas koira. Etsintätehtävissä se osoittaa itsenäistä ja tasapainoista työskentelytapaa.

Maicon emä Kaipi (Seermangeer Kaipirinha) kilpailee myös agilityssä. Kaipilla on yksi pentue. Kaipi on erittäin energinen, tasapainoinen ja iloinen koira. Se on myös terveeksi tutkittu kaiken osalta. Se on rakenteeltaan klassinen bordercollie ja täydentääkin hyvin Raiderin sporttista rakennetta. Kaipi on erittäin ihmisrakas, kiltti, aina valmis yhteistyöhön ja uusissa tilanteissa kuin kotonaan. Se on hyvin tasapainoinen koira kaiken suhteen - terveyden, luonteen ja rakenteen.

Maico vielä kasvaa ja kehittyy, mutta se vaikuttaa olevan hyvin meneväinen, erittäin avoin, sosiaalinen, maailmaa syleilevä ja jossain määrin jopa voimakastahtoinen tapaus. Vapaana ollessaan Maico tulee hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa. Maicon nimi tulee Metallican parhaimmasta biisistä, joten ehkä siinä luonteessa on sen takia vähän enemmän kovuutta, hard rockia. Maico on hurjapää, mukavan reipas ja Maicossa on asennetta!

Maico on nyt myös kokonaan terveystutkittu ja kaikki terveystutkimukset olivat täysin parhaimmat mahdolliset! Maicon vanhemmat ovat täysin terveystutkittuja ja terveitä. Maicon sisarukset ovat myös terveitä ja kaikki ovat vapaita olkanivelen OCD:stä. Suvussa ei ole merkittävää epilepsiariskiä. Jalostusmielessä Maicolla on siis reipas, taistelutahtoinen, erinomainen temperamentti ja luonne sekä työlinjaiseksi hyvä rakenne. Vatsan valkokuvioinnin takia Maico näyttää raskaammalta mitä se todellisuudessa on. Maicon musta satulamantteliväritys saattaa myös hämätä ilmeen ja niskan osalta, ja antaa lyhyemmän vaikutelman mittasuhteista, mitä se todellisuudessa on; Maicolla ei ole lyhyttä tönkköniskaa, se on korrekti sukupuolileimaltaan ja kooltaan. Maico on siis nähtävä livenä ja molemmilta puolilta. Maicon vanhemmat ja kaikki sisarukset ovat terveitä peruskoiria kaiken suhteen ja ne kaikki kilpailevat agilityssä Keski-Euroopassa ja Venäjällä ylimmillä tasoilla.  

Maico on jalostusmielessä tarjolla rajoitetusti sopiville nartuille! Maicoon on kaksi jalostusvarausta, kaksi Suomeen, ja voimme ottaa vielä 1 varauksen! Maicosta voin olla kiinnostunut ottamaan narttupennun myös astutuspalkkana. Freya (Dreaming of You Pirouette to Mithrandir) on tarkoitus astuttaa Maicolla syksyllä 2019 tai myöhemmin 2020.

Maicon jalostuskäyttö on taas mahdollista eli Maico on Suomessa! Maico asustaa pääkaupunkiseudun tuntumassa Tuusulassa. Mikäli sinua kiinnostaa Maicon jalostuskäyttö, tuleva Mithrandir F-pentue tai sijoituskoira (narttu/uros) Maicon jälkikasvusta, laitahan sähköpostia kennel.mithrandir@gmail.com!


Pet name/kutsumanimi: Maico
Titles/tittelit: PPR1 (hyväksytty paimennuksen perusrata)
Breed/rotu: Border Collie (working line), import from Belgium /bordercollie (työlinjainen), tuotu Belgiasta
Gender/sukupuoli: Male /uros (testicles/kivekset ok)
DoB/synt.aika: 10.9.2014
Colour/väri: Black tricolour, smooth /musta tricolour, lyhytkarvainen
Sire/isä: Rising Sun Dark Raider
Dam/emä: Seermangeer Kaipirinha
Height/korkeus:  54-54,5 cm
Weight/paino: 20 kg
Hips/lonkat: A/A
Elbows/kyynärät: 0/0
Shoulders/olkapäät: kuvattu, terveet 0/0
Back/selkä: terve
Other/muuta: polvet terveet 0/0
Eyes/silmät: pentupeilattu, ppm; aikuispeilattu terveeksi viimeeksi 8/2017
CEA: Normal by parentage /normaali vanhempien geenitestin perusteella
TNS: Normal by parentage /normaali vanhempien geenitestin perusteella
CL: Normal by parentage /normaali vanhempien geenitestin perusteella
Pedigree/sukutaulu: See /katso KoiraNet tai katso täydellinen sukutaulu Anadune

Activities/Harrastukset:
Working dog trials/palveluskoiralajit: Maybe in the future? /tulevaisuudessa? Äänivarma
Obedience/toko: Training /treenaa
Agility/agility: Training /treenaa
Herding/paimennus: Hyväksytty paimennuksen perusrata PPR1, PAIM1-koulutustunnus; ISDS-rekisteröity paimennusmeriitein

Dog show/koiranäyttely: EH (Erittäin Hyvä = Very Good) Arvostelu: "Very rare too see smooth coated border, thank you for coming! Perfect temperament. Nice scull but ears placed much onstop of the scull. Nice neck, strong topline. A bit hard expression. Strong bones, but he is a bit high on the legs. A bit proud of his tail. High hocks. A bit loose in front movement but moves nice around. Looks like a dog who can do hard day work." EH JUK3
Other/muuta: Blogi9 weeks old / 9 viikon ikäisenä ja aikuisena:
Neljä kuvaa, kuvaaja Tiia Hämäläinen @ www.tiiahoo.com

Kesällä 2018 Stormin kanssa (Mithrandir E-pentujen isä)Kuvia Maicon sukulaisista:

Maicon vanhemmat, isä: Rising Sun Dark Raider ja emä: Seermangeer Kaipirinha.
isä Raider

Emä Kaipirinha

Videossa isä-Raider vuonna 2011:
isä ja emä

Seermangeer Kaipirinhan vanhemmat, isä: Easy from Doggone Borders ja emä: Britt (Huntress)

Maicon emä: Seermangeer KaipirinhaMaico emänsä ja siskonsa kanssa Belgiassa kesällä 2017

Maico 19.12.2017:


Maico kesällä 2018, kuvaaja Tiia Hämäläinen @ www.tiiahoo.comMaico kesällä 2018, kuvaaja Nina Palmu


Ei kommentteja: