Mithrandir Name of the Game

Mithrandir Name of the Game "JAS" on Annen oma kultakimpale. JAS tulee erittäin terveestä ABBAn mukaan nimetystä Mithrandir C-pentueesta, jossa kaikki pentueen pennut ovat terveystutkittuja kaiken osalta terveeksi (terveet lonkat, kyynäret, olat ja selät) ja niillä voi harrastaa kaikkia koiraharrastuslajeja.

JASin isä on varsin tervettä ja runsasta jälkeläisnäyttöä jättänyt työlinjainen ruotsintuonti Vallhunden Tom "Tauno" ja emä on yhteen pentueeseen käyttämäni oma työlinjainen ruotsintuontini Borderness Jippii "Mette", jonka sukua ei muuten Suomessa ole. Verilinjat ovat siis harvinaiset ja menevät aikoinaan Ruotsiin tuotuihin uusseelantilaisiin lyhytkarvaisiin bordercollieisiin. Itselläni on JASin täyssisko Mithrandir Cassandra "Musca", johon olen ollut enemmänkin kuin tyytyväinen. Ajanpuutteen ja osittain kilpailukiinnostumattomuuteni, Musca on keskittynyt olemaan käymilläni harrastuskursseilla ja operanttina koiranani. Musca on myös erittäin taitava nenänkäyttäjä ja olemme harrastaneet myös Nose Workia Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa.

JASin ollesssa suosikkini uroksista jo pentulaatikosta, päätin, että myyn JASin vain palveluskoiralajeja harrastavaan kotiin, jotta sen erityisesti emän puolen suvun hienot pk-ominaisuudet voidaan tehdä näkyväksi. JAS on itse ollut pienestä pitäen erittäin fiksu, keskittymiskykyinen ja työintoinen - aivan kuin ihmisen ajatus ja siihen on helppo luoda yhteys. JASilla on valtava taistelutahto.  Kiitos Annelle kaikesta JASin kehittämisen ja onnellisen elämän suhteen!

JASilla on ensimmäisessä pentueessaan vain yksi pentu. JASilla on toinen pentue Päkäpaimenen-kenneliin. Valitettavasti JAS jouduttiin lopettamaan kouristusten takia reilun 5,5 vuoden iässä, eikä avauksessa löytynyt syytä kohtauksille.


Kuvia ja videoita JASista löydät seuraamalla blogin Mithrandir C-pennut-tunnistetta.

Pet name/kutsumanimi: JAS (ruotsalainen hävittäjä)
Titles/tittelit: BH JK3 TOKO VOI1 FH1
Breed/rotu: Border Collie (working line) /bordercollie (työlinjainen),
Gender/sukupuoli: Male /uros (testicles/kivekset ok)
DoB/synt.aika: 15.2.2013
Colour/väri: Black and white, smooth /mustavalkoinen, lyhytkarvainen
Sire/isä: PPR PAIM1 Agi MAXI 3 Vallhunden Tom
Dam/emä: Borderness Jippii
Height/korkeus:  cm
Weight/paino:  kg
Hips/lonkat: B/A
Elbows/kyynärät: 0/0
Knees/polvet: 0/0
Shoulders/olkapäät: kuvattu, terveet 0/0
Back/selkä: kuvattu (epävirallisesti), terve
Other/muuta:
Eyes/silmät: pentu- ja aikuispeilattu terveeksi, voimassa 8/2019
CEA: Normal by parentage /normaali vanhempien geenitestin perusteella
TNS: Normal by parentage /normaali vanhempien geenitestin perusteella
CL: Normal by parentage /normaali vanhempien geenitestin perusteella
Pedigree/sukutaulu: See /katso KoiraNet tai Anadune

Ei kommentteja: