maanantai 16. heinäkuuta 2007

Pentupäiväkirjan alku


Teimme astutusmatkan Ruotsiin. Abba "Mitzi" ja Barney "Dave" saivat toisensa neljä kertaa välillä 12.7.2007-15.7.2007. Ensimmäisen astutuksen mukaan pentujen laskettu aika on 13.9.2007 (viikolla 37). Asia varmistetaan vielä ultraäänellä viikon 32 lopulla tai viikolla 33.

Mitzi on tuotu Ruotsista. s. 25.3.2002 B-lonkat, 0-kyynäret&polvet, terveet silmät (geneettisesti CEA kantaja; eli yhdistettynä geneettisesti terveen yksilön kanssa ei tule sairaita pentuja tämän silmäsairauden suhteen)
Dave on tuotu Hollannista ja asuu nyt Ruotsissa kennel Emenemissä (om. Mickaela Prim).
s. 10.4.2004 A-lonkat, terveet silmät (geneettisesti CEA terve)

Mitzi on luonteeltaan avoin, reipas, työskennellessään nopea ja kokonaisuudessaan hyvin tasapainoinen koira. Mitzillä on hyvä saalisvietti ja taistelutahto. Mitzin kanssa on kilpailtu tokossa (EVL), agilityssä (MAXI1), suoritettu BH ja käyty näyttelyissä muutaman kerran (EH=Erittäin Hyvä). Mitzi tekee mielellään töitä yhdessä ohjaajan kanssa ja sillä on kova luontainen noutohalu. Mitzin kanssa oli helppo matkustaa laivalla Ruotsiin astutusmatkalle, sillä se käyttäytyy luontevasti kaikissa tilanteissa, eri alustoilla eikä stressaa vieraissa paikoissa. Mitzi on todella ihana koira!

Dave on varsinainen sydäntenmurskaaja; oikein reipas, avoin ja iloinen. Daven kanssa on aina keskitytty paimennukseen. Se on suorittanut paimennuksen perusradan ja kilpailee paimennuksessa. Dave on hyvä paimenkoira; eli siltä löytyy tyyliä ja intensiteettiä, luontainen hakukaari, nopeat, hyvät flankkaukset ja hienot kuljetukset. Dave haluaa lähestyä lampaita suoraan ja pitää hyvän etäisyyden paimennettaviin eläimiin. Sillä on voimaa nostaa eläimet liikkeelle kauempaa. Sillä ei keitä yli omaa paimennusvuoroa odotettaessa. Dave on erittäin keskittymiskykyinen, salamannopea ja silti kuulolla koko ajan. Koiraharrastuslajeja silmällä pitäen Davella on suuri leikkimishalu ja taistelutahto.
Arkioloissa Dave on ystävällinen, cool, äärettömän avoin ja sosiaalinen kaikkien koirien kanssa.
Dave pitää paljon ihmisistä ja erityisesti lapsista. Se ei ääntele turhia, osaa on stressaamatta kun mitään ei tapahdu ja sillä ei ole korostunutta hormonitoimintaa (hyvä työmoraali). Ulkonäöltään se on tumma tricolour, keskikokoinen (säkäkorkeus 53 cm, paino 19 kg) ja kaikin puolin bordercollien näköinen. Dave on käsittämättömän hieno koira!

Linjoiltaan pentue on työlinjainen. Yhdistelmässä ei ole varsinaisesti läheistä sisäsiitosta ja niimpä siinä virtaa erilaisia suuntauksia: irlantilaista, englantilaista, walesilaista, skotlantilaista ja uusseelantilaista jne. Alhaisella sukusiitoskertoimella pyritään autoimmuunisairauksien vastustamiseen, lisääntymisongelmien vastustamiseen jne.

Tästä yhdistelmästä odotan syntyvän kaikin puolin terveydeltään/luonteeltaan/ulkonäöltään tasapainoisia, hyvähermoisia, keskittymiskykyisiä, saalisviettisiä, taistelutahtoisia ja kunnon moottorilla varustettuja pentuja eri koiraharrastuksiin (ja paimennukseen). Sopivia harrastuslajeja voisivat olla toko, agility tai pk-lajit. Pennuista odotetaan energisiä ja vilkkaita bordercollienalkuja ja ne myydään vain aktiivisille ihmisille, jotka haluavat harrastaa koiransa kanssa. Pelkiksi kotikoiriksi nämä lienevät liian toimeliaita.

Ei kommentteja: