torstai 12. heinäkuuta 2018

Ensimmäisestä astutuksesta 5 viikkoa (35 vrk)


Näissä kuvissa tiineyttä n. 4,5 viikkoa

Äiti ja tytär-peuhaamista
Ulkoilmanukkumista


Tiineyden tunnustelupaikka on tullut kovemmaksi, kun pentujen ympärille alkaa kertyä nestettä, mutta selkeä vauvamaha siellä on kasvamassa. Ehkä ne kupeiden karvatkin törröttävät, mistä monet kasvattajat päättelevät tiineyden. Tällä viikolla sikiöillä kehittyvät tassut, kynnet ja viikset. Myös sikiöiden sukupuolet alkavat kehittyä.

Muscalla on ollut pahoinvointia ja ruokahaluttomuutta viikkojen 3-4 välissä. Täysin mutuna voisi heittää, että jännä nähdä, onko kovin narttupentuvoittoinen pentue kyseessä. Ei siis mitenkään tieteellistä; että narttupentuja kantavalla olisi enemmän aamupahoinvointia. Tässä mielipide aamuruoasta:
Nyt lähempänä viittä viikkoa, ruoka on taas alkanut onneksi maistua! Emä ja pennut tullaan ruokkimaan laadukkaalla Eukanuba Puppy All Breed Lamb and Rice-koiranruoalla (ei mini/medium/maxi-penturuoalla), missä ei ole mitään tehotuotantokasvua kiihdyttäviä aineita. Minulla on hyviä kokemuksia kyseisen ruoan soveltuvuudesta juurikin tällaisille "maatiaiskoirille". Musca on myös saanut Nutrolin-pentuöljyä. Samalla ruoalla toivon uusien kotien jatkavan ainakin pennun kiihkeimmän kasvun ajan. Tietysti makupaloja, lisukkeita ym pureskeltavaa saa ja pitää antaa, mutta ruokinnan pohjana on Eukanuban tasapainoitettu ruoka. Sitä saa tilattua useimpiin eläinkauppoihin (koska hyllyssä sitä yleensä ei ole) tai kotiin/postiin ja verkosta sitä voi ostaa ainakin zooplus.fi:stä, petenkoiratarvike.comista ja mustijamirri.fistä.

Sivuprofiili lähempänä 5 viikkoa

Tietynlainen ruoho maistuu erityisen hyvin

Viikkomittaus (5 viikkoa)
rinnanympärys 62cm
masu 55cm
vyötärö 47cm
paino 17,25kg

Peseytyminen on yleistynyt

Takanisät aika haaleat; etunisä melkein peukalon kynnen kokoinen ja helakan punainen


Sivusuuntaista levenemistä ja viikottainen paino 17,25; eli noussut! Tässäkin sitä samaa makoilua mitä tiineyden alkuvaiheista lähtien;  jos on vähänkin odottelua, Musca käy heti lepuuttamaan.

Painon pitäisi nyt alkaa nousta viidennestä viikosta eteenpäin ja se tulee huomioida ruokinnassa/ruoassa/ruokintakerroissa. Lähempänä synnytystä (n. 63 vrk) paino on noussut bordercollieilla n. 500 g per pentu. Täytyy käydä säännöllisesti puntarilla joka viikko.

Ei kommentteja: