maanantai 6. elokuuta 2007

Ensimmäisestä astutuksesta 3½ viikkoa (25 vrk)

Tänään taas on ihan sellanen tunne, että Mitzi on raskaana. :)

Vaikea selittää... sillä on vain sellaisesta tavanomaisesta poikkeava katse ja ilme. Muutenkin se tuntuu vyötäröstä vähän turvonneelta kun sitä tunnustelee sen seisoessa (sivelee kyljestä, kupeista kohti kylkikaarta). Tai sitten se on lihonut sinä kolmena-neljänä tuntina mitä eilen olin Monan treeneissä. En ole enää ottanut sitä autoon mukaan (treenilepo) ja siksi sillä on tämä "lihomisvaara" näin kotosalla ollessaan (kun se on niin söpö...). Tällä kotosalla pitämisellä pyrin välttämään turhaa stressiä ja kun muutenkin on ollut näitä sikiöiden elinten kriittisiä kehitysvaiheita.

Vähäistä liikuntahaluttomuutta (tuskin raskaudesta johtuvaa?) on ollut aukeiden paikkojen kohdalla, eli suomeksi sanottuna lyö jarrut kiinni ja sitten saa vetää perässään jonkin matkaa (täällä sitä aukeaa löytyy...). Tai vaihtoehtoisesti jos se on vapaana niin se jää istuksimaan. Monan kanssa se vähemmän yrittää sitä seuraavaa astetta, eli kun käsken ja pakotan niin se käy komentaen hihnaan kiinni. Monan läsnäollessa tilanne on hieman vaarallinen, sillä Mona ampuu samaan hihnaan kiinni ja hyvä, ettei Mitzi kuristu siinä käsittelyssä. Eli Mitzi koettaa sinnikkäästi saada tahtoaan läpi, että otettais sitä sen rakastamaa tottista. Jotenkin kun on yritetty ottaa ihan rennosti vaan niin korostuu tämä itsepäisyys. Olen tainnut joskus vahvistaa tätä käytöstä, kun se niin hanakasti sitä tarjoaa. Ilmeisesti minua voi pelata kuin hedelmäpeliä, eli tarpeeksi kun pelaa niin saa jackpotin. :D

Tästä tahmastelusta huolimatta ollaan tehty sellaisia suht rauhallisia 10-15 km hihnakävelylenkkejä tavallisten lenkkien lisäksi joka toinen päivä niin Mandykin voi olla mukana. Lenkin keskivaiheille on kuulunut lepotauko puistonpenkillä leväten. Turistit ovat sitten voineet silitellä ja tästä huomiosta Mitzi on hyvillään. Nyt kun tulee taas lämmintä niin näistä täytynee jättää Mandy pois tai vaihtoehtoisesti vaihtaa ajankohta viileämpiin tunteihin.

Vielä pitäisi saada aikaiseksi varata se ultraääni. Mietin sitä, että tämän viikon torstaina tulee ensimmäisestä astutuksesta 4 viikkoa, eli vienkö sen jo torstaina tai perjantaina. Vai suosiolla vasta ensi viikolla. Silloin olisi jokaisesta astutuksesta kulunut se 4 viikkoa. Ultraustuloksen sanotaan olevan varmempi 5. tiineysviikolla.

Ei kommentteja:

Pentusuunnitelmat 2024!

Meille on suunnitteilla kaksi työlinjaista bordercollie pentuetta kesälle 2024! Martalle (Töhöttimen Pinnauspurtava; sijoituskoira) tulee pe...