torstai 30. elokuuta 2007

Ensimmäisestä astutuksesta 7 viikkoa (49 vrk)


Niin se aika vaan rientää, hitaasti mutta varmasti. Ensimmäisestä astutuksesta tulee tänä iltana kuluneeksi 7 viikkoa. Eli vielä on 2 - 2½ viikkoa pentujen syntymään! :)

Paino: 18 kg (kotivaaka, eli tarkkuudesta en osaa sanoa, joka tapauksessa noussut!)
Rinnanympärys: 63 cm (kasvanut!)
Keskiympärys: 67 cm (kasvanut!)
Vyötärönympärys: 54 cm (kasvanut!)

Joko kuvakulma tai istuma-asento ovat muuten vaan hassuja tai sitten Mitzillä alkaa todentotta olla masua. Jotenkin sitä kasvua ei vaan huomaa, koska näkee koiran joka päivä. Näinä viimeisinä odotusviikkoina pennut lähinnä kasvavat kokoa, eli nähtäväksi jää kuinka paljon kasvua vielä tulee. Ja kuinka monta pikku Mitziä tai Davea kyytiin mahtuu!


Aivan aavistuksen vatsanpohja on alkanut laskeutua, muttei vielä mitenkään radikaalisti. Nyt voisi masun röntgenkuvata, mutta taidamme jättää sen väliin. Eli pentumäärästä ei ole tietoa. Ja mitä nyt viime aikoina on kuullut niin ei sekään anna lukumäärästä täysin 100% varmaa tulosta.

Tästä kuvasta ehkä paremmin kuin noista seisomiskuvista huomaa masun kasvun. Tällä viikolla tavalliseen ylläpitoruokintaan nähden ruokamäärää saisi nostaa 50%. Täytyy nyt seurailla tarvitseeko sitä nyt ihan niin paljoa. Joka tapauksessa aterioita voisi jakaa useammaksi kerraksi, koska pennut vievät yhä enemmän tilaa vatsaontelosta. Samasta syystä nartun ruokahalu voi heiketä ja saattaa olla närästystä.

Nisät ovat samansävyiset ja kokoiset kuin ennen, mutta vähän on alkanut muodostua pusseja ja ne riippuvat ihan vähän. Aavistuksen nisät alkavat myös pilkottaa karvojen seasta ja vatsakarva alkaa itsestään ohentua.

Viikonloppuna tai ensi viikon alussa voisi hakea varastosta pentulaatikon ja tutustuttaa Mitzin siihen. Meillä olisi Monan pentujen jäljiltä myös pentulaan sopiva aita, videovalvonta yms. Täytyy pohtia laitetaanko se videokuva julkiseksi. Kuitenkin tällä kertaa se ei suoranaisesti hyödyttäisi meitä, koska on tarkoitus olla Mitzin seurana koko ajan kotosalla.

Ei kommentteja: