sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Pentuja suunnitteilla syksyksi 2018!Bordercollien (työlinjainen) pentuja on suunnitteilla syksyksi 2018! 

On tullut aika seuraavan Abba-pentueen jos niitä meinaa tehdä, kun koirille tuota ikää on jo tullut mittariin ja pitää alkaa tehdä päätöksiä. 

Pentueen emänä on oma koirani Musca (Mithrandir Cassandra), joka on nyt 5v. ja jäänyt kotiin Mithrandir C-pentueesta. Musca on pääsääntöisesti ollut kotikoirana. Yhdessä koiranäyttelyssä sen kanssa on käyty hakemassa EH eli erittäin hyvä rotunsa edustaja. Muscan kanssa on tehty tokoa, agilityä ja nose workia. Lisäksi se on ollut monilla naksutin/operantin ehdollistamisen koirakursseilla. Se on avoin, mukava, kiltti, keskivilkas, mutta tarvittaessa hyvinkin sähäkkä työskentelijä eli ripaus terävyyttäkin työskentelyyn löytyy. Se on, tarpeeksi liikunnallista ja aivorasitusta saadessaan, ideaali on-off-koira, joka on varsin helppo ja huomaamaton kotona. Toki asiaan vaikuttaa myös emänsä Meten antama tiukka kotikasvatus.

Muscan molemmilla vanhemmilla ja niiden sisaruksilla on terve luusto. Odotukset pentuetta kohtaan ovat kovat terveyden ja luonteen suhteen. Tietysti luontoäidin ollessa kyseessä, mitä tahansa voi tulla, ja on sopivaa vähän koputtaa puuta. Täysin riskitöntä yhdistelmää rodun nykyisessä tilanteessa ei ole olemassakaan. Myös rakenteellisia seikkoja olen yrittänyt ottaa huomioon. Olen myös jättämässä itselleni pennun kotiin tästä yhdistelmästä. Siten toivon jalostustasoista lopputulosta. 

Pennut syntyvät elokuussa ja ovat luovutuksessa syyskuussa. Etsin pennuille rakastavia ja harrastavia koteja koiraharrastusten parista!

Kaikki tiedustelut ensisijaisesti sähköpostitse: kennel.mithrandir@gmail.com 
Kerrothan viestissäsi vähän itsestäsi, mitä sukupuolta olevaa pentua etsit ja mitä aikoisit tulevan pentusi kanssa harrastaa niin annan lisätietoja pentueesta.
Musca ja emänsä Mette (Borderness Jippii)

Ei kommentteja: