torstai 14. kesäkuuta 2018

Ensimmäisestä astutuksesta 1 viikko (7 vrk)

Syksylle on tulossa pentue Stormille ja Muscalle 💘

Muscan (Mithrandir Cassandra) juoksu alkoi lauantaina 26.5.2018, jolloin huomasin ensimmäiset veritipat ja ne jäivät pyyhittäessä paperiin. Keskiviikkona 6.6.2018 kävimme Talliklinikalla ottamassa progenäytteen, koska sen saa sieltä samana päivänä, ja palvelu oli muutenkin sujuvaa ajan saamiseksi. Proge oli keskiviikkoaamuna klo 8.00 5,25 (juoksupäivä 12.). Ihanteellinen aika progen mukaan nartun astutukselle on arvon ollessa 5-10!

Musca on astutettu Stormilla (Storm) torstaina ja perjantaina 7.6.-8.6.2018 (eli juoksupäivät 13. ja 14.). Ensimmäinen oletettu tiineysviikko on mennyt nopeasti ja tämä on ensimmäinen pentue, johon kokeilen ottaa herpesrokotteen. Se on nyt annettu viikko astutuksen jälkeen ja annetaan vielä noin viikkoa ennen arvioitua synnytystä. Musca on madotettu Axilurilla juoksun alussa. Madotan sen seuraavan kerran oletetusta tiineysvuorokausista 42 vrk eteenpäin. Musca on heti astutuksen jälkeen ollut ruoan perään ja huomattavasti rauhallisempi, mitä se ei yleensä ole. Aika varma olen, että se on tiine ja elellään nyt sen mukaan. Tarkoitus on, että aktivoituisin kirjoittamaan uuden blogitekstin viikoittain tiineyden edetessä. Pentuja odotetaan siis elokuun toiselle viikolle!



Musca voisi vain nukkua ja nukkua (ei ole siis rauhoitteleva ele)...

Viikkomittaus (1 viikko)
rinnanympärys 62cm
masu 54cm
vyötärö 47cm
paino 17,40kg



Ei kommentteja:

Pentusuunnitelmat 2024!

Meille on suunnitteilla kaksi työlinjaista bordercollie pentuetta kesälle 2024! Martalle (Töhöttimen Pinnauspurtava; sijoituskoira) tulee pe...