torstai 26. heinäkuuta 2018

Ensimmäisestä astutuksesta 7 viikkoa (49 vrk)

Uusia kuvia isäkoira Stormista!
Musca & Storm

Tällä viikolla Musca on taas madotettu Axilurilla (ja Mette myös). Ruoka on alkanut taas maistua ja keskelle päivää ollaan lisätty välipalakerta. Säät ovat suosineet ja koirat ovat vetäneet siestaa pihalla D-vitamiinitasoja tankkaillen. Lenkit on pidetty helteellä lyhyenä ja vettä on tarjoiltu. Aikaiseen ja myöhempään viileässä on sitten kävelty vähän enemmän. Musca on jonkun verran jo kaivellut puutarhassa. Sisällä se etsii viileän paikan. Seuraavaksi haetaan pentulaatikko varastosta.

Näissä kuvissa tiineyttä 6,5 viikkoa

Musca on jo jonkin aikaa tuntenut sikiöiden sydämen sykkeet, koska se saattaa katsella mahaansa ja kirputtaa sitä. Vatsan hellävaraisesta silittelystä se tykkää kovin ja silmät menevät kiinni.


Viikkomittaus (7 viikkoa)
rinnanympärys 66cm (kasvua 2 cm viime viikosta)
masu 66cm  (kasvua 1 cm viime viikosta)
vyötärö 64cm (kasvua 7 cm viime viikosta, wow!)
paino 19,70kg (noussut viime viikosta 1,4 kg; tiineyden alusta 2,3kg!)

Bordercolliet nostavat painoa n. 0,5 kg per pentu. Paino nousee vielä n. 2 viikkoa tästä, ja jos painonnousuvauhti on tällainen kilo tai puolitoista, niin montahan sieltä tulee?! Kahdeksan pentua?

Laskennallisesti nyt siis (tiineysvuorokaudet/tiineysaika kertaa painonnousu) jaettuna oletetun pennun painon määrällä tekee lausekkeeksi (49/63* 2,3):0,5 = 3,577 eli 3,58 ~ 4 pentua tulossa
50 vrk:lla laskiessa (lähempänä progella mitattua ovulaatiota) tulokseksi tulee 3,65 ja puolikkaita pentujahan ei synny (kop, kop). Eli vähimmäismäärä tiedetään jo (4kpl).

Tiistaina 31.7.2018 (tiineysvuorokausia n. 54-55) käydään röntgenissä laskemassa kallot, koska Muscan paino ei vielä ole lopullinen ja synnytystä ajatellen on hyvä tietää, että kaikki on saatu ulos.

Näissä kuvissa tiineyttä päivää vaille 7 viikkoa:


Näissä kuvissa tasan 7 viikkoa:


Takajalan lepuuttelutyyli masun kanssa. Edelleen lepuutellaan paljon. Tällä viikolla sikiöiden kuonot ja karva alkavat kehittyä.

Paino 19,70 kg

Ei kommentteja:

Mithrandir G-pennut terveystutkimuksissa!

Kolme viidestä viime kesän Mithrandir  G-pennuista (yhdistelmä Mithrandir Diamond Heart - Happy Go Lucky Dee) kävi terveystutkimuksissa  mel...