Happy Go Lucky Dee "Dee" ♀


Happy Go Lucky Dee eli lyhyemmin pelkkä Dee. Dee sai sijoitussopimuksen mukaiset pennut oman kasvattini Mithrandir Diamond Heartin kanssa 15.6.2022 3 urospentua ja 2 narttupentua; joten se on nykyisin täysin Tuulan ja Riston oma. Iso Kiitos Tuulalle & Ristolle Dee'n pentujen hoidon kanssa!

💝


Dee on työlinjainen lyhytkarvainen bordercollie, joka on brittituontini/sijoituskoirani Walesista. Dee on rodun paimen- eli työlinjaa (Working Border Collie). Deen kaikki valokuvat ovat copyright (c) T. & R. Siimes


Näissä ylemmissä kuvissa Dee on alle 3kk ikäisenä pentuna, ja alemmissa vähän vanhempana

Pet name/kutsumanimi: Dee (FI14447/20, ISDS 00/363598 ja English KennelClub AX0900517)
Titles/tittelit: -
Breed/rotu: Border Collie (working line), import from G.B /bordercollie (työlinjainen), tuonti Isosta-Britanniasta
Gender/sukupuoli: Female /narttu
DoB/synt.aika: 20.3.2019
Colour/väri: Black tricolour, smooth /musta tricolour, lyhytkarvainen
Omistajat/Owners: Tuula & Risto Siimes, Pyhtää
Sire/isä: Jack (ISDS 00/356800), asuu nykyisin Kanadassa
Dam/emä: Tilly (ISDS 00/344826) Paim1 PPR, hyväksytty paimennuksen perusrata (Suomessa)
Height/korkeus: 53cm
Weight/paino: 20kg
Hips/lonkat: C/B
Elbows/kyynärät: 0/0
Shoulders/olkapäät: kuvattu, terveet!
Back/selkä: LTV0 VA0 eli koko selkä terve!
Other/muuta: Dee'n ihan kaikki geenitestit olivat puhtaat rodussa esiintyvistä yleisimmistä perinnöllisistä sairauksista!
Eyes/silmät: Toisessa silmässä pieni yksittäinen ppm-juoste, joka ei vaikuta näkökykyyn tai jalostukseen, ja voi jopa itsestään poistua. Silmägeenitestit olivat puhtaat!
Dee on laajasti geenitestattu MyDogDNAlla terveeksi lähes kahdensadan sairausgeenin suhteen. Tarkemmat tulokset voit klikata auki tästä. Alla tiivistetympi kooste:
CEA: normal by gene test
TNS: normal by gene test
CL: normal by gene test
MDR1: normal by gene test
IGS: normal by gene test

Deen juoksut: 1. juoksu , 2. juoksu 19.11.2020, 3. juoksu 10.7.2021, 4. juoksu astutus 

Pedigree/sukutaulu (klikkaa isommaksi): Dee KoiraNetissä


Activities/Harrastukset:
Working dog trials/palveluskoiralajit: osaa joitain liikkeitä
Obedience/toko: osaa joitain liikkeitä
Agility/agility: kokeiltu
Herding/paimennus: Dee käy säännöllisesti paimentamassa lampaita ja se on sen päälaji!
Dog show/koiranäyttely: ei käyty


Klikkaa kuvia suuremmaksi ja etene nuolinäppäimillä! Olen tietoinen, että kuvien asettelu eri tietokoneilla/laitteilla voi näyttää sekavalta.

Deen isä Jack (asuu USAssa nykyään):

Jack is a very classy and stylish useful young dog that is very Easily handled, always there by your side willing! He’s a dog that can handle the heaviest or lightest of sheep with a very natural feel for sheep. He's got plenty of power and is a good outrunner with very natural square flanks, he’s a very good listener and has a superb nature with other animals and children, will travel in pick up, bike and tractor with no problem and has no quirks, this dog will do a hard shift under any pressure! He’s becoming a top class hill dog and will work cattle also. He has some real nice and different dogs in his pedigree 

CEA - normal/clear
TNS - normal/clear
SN - normal/clear


Deen emä Tilly alla:

Näissä kahdessa hienossa kuvassa alla on myös Deen emä Tilly copyright @ Tiia Hämäläisen (www.tiiahoo.com) kuvaamana!Dee'n emä Tilly on tuotu siis myös Suomeen ja se on kuvattu Suomessa, suomalaisten standardien mukaan, luustoltaan täysin terveeksi! Kaikki terveystutkimukset olivat parhaat mahdolliset: Lonkat ovat A/A, kyynäret 0/0,  polvet 0/0, olkapäät terveet, selkä kokonaisuudessaan täysin terve: VA0 SP0 LTV0, sydän terve ja silmät terveet! Tillyllä on Deen jälkeen syntynyt toinen pentue Suomessa, jonka terveystuloksia myös mielenkiinnolla seurailemme.

Deen Suomessa asuva sisko Lyn on terveystutkittu A-lonkkaiseksi (sukutaulu/tulokset paimenkoirayhdistyksen rekisterissä!). Lyn on erittäin avoin ja tasapainoinen perhe- ja paimenkoira. Lyn kilpailee Suomessa paimennuksessa ylimmässä luokassa hyvin tuloksin.


Videoita:Dee 1 vuotta


Dee elokuussa 2020Dee vaikuttaa olevan bordercollieksi ongelmaton, kiltti ja avoin koira, joka on helppo pitää monessa mukana. Dee voi syödä mitä vain (ei vatsavaivoja/allergioita) ja sillä ei ole koskaan ollut minkäänlaista eroahdistusta yksinollessaan. Dee on varsin hiljainen. Dee rakastaa ihmisiä ja hymyilee heitä tavatessaan! Dee on usein mukana pyörä-, uinti- kuin melontareissuillakin. Dee'llä ei ole riistaviettiä. Jos sen huonona puolena haluaa jotain nähdä, Dee on paimenkoiramaisen pehmeä! Dee on loistava harrastuskoira tokoon ja agilityyn, tykkää syödä ja pitää leluista. Dee'ssä on monet kivat ominaisuudet esillä. Toki asiaan saattaa vaikuttaa se, että se asuu varsin koirakokeneessa kodissa ja se on yksi syy, miksi uskalsin sijoittaa näin arvokkaan tuontikoiran vähän kauemmas itsestäni asumaan.Dee on kattavasti tutkittu terveeksi! Ei kommentteja:

Mithrandir G-pennut terveystutkimuksissa!

Kolme viidestä viime kesän Mithrandir  G-pennuista (yhdistelmä Mithrandir Diamond Heart - Happy Go Lucky Dee) kävi terveystutkimuksissa  mel...