Ravlundha Lady "Gava" ♀

Kuvassa 7,5 kk

Ravlundha Lady on ruotsintuontini. Lady Gaga tai Gava, millä nimellä sitä kutsutaan, on monen vuoden haaveilun tulos. Jo bordercollieisiin tutustuessani halusin palveluskoiraksi pienemmän ja terveemmän rodun kuin mitä saksanpaimenkoira on, joten pk-ominaisuudet ja laukausvarmuus olivat korkealla sijalla valittaessa bordercollieta työlinjoista. Halusin pennun ehdottomasti tällaisista linjoista. Alunperin mietin, jaksaisinko lähteä astuttamaan Metteä Ruotsiin samansukuisella uroksella mitä Gava, mutta päädyin narttupennun hankintaan. Koiraharrastuksissa ei saisi esiintyä ns. bordercollien silmää, koiran pitäisi olla normaali tavallinen koira kaupungissa asuttaessa ja koiran tulisi kantaa itsensä ryhdikkäästi. Paimennuksessa taas sillä saa olla silmää, luontaista kykyä ja voimaa. Mielestäni hyvä koira ei myöskään ääntele turhaan, eikä kuumene yli. Gava osaa nätisti odottaa, hiljaa. On-off-kyky on hyvin tärkeä ominaisuus hyvälle koiralle.

Gava onkin siis monella tapaa hyvin ideaali harrastus- että paimenkoira - sillä on hyvä hermorakenne, se on avoin, helppo ja aina pilke silmäkulmassa, se palkkautuu hyvin sosiaalisesti, nameilla ja leluilla. Se on rento ja hyväntuulinen. Sillä on erinomainen taistelutahto, hyvä noutohalu ja se on luontaisesti hyvin utelias ja leikkisä. Se on mukava, pehmeä ja erittäin kiltti, helppo koira, sosiaalinen ja avoin. Jonkun verran se on vanhempana alkanut käyttää lenkeillä silmää. Sillä ei ole esiintynyt mitään pelkotiloja meillä ollessaan. Näitä hyviä ominaisuuksiaan ja vahvuuksiaan, myös terveyttään, kevyttä sporttista rakennettaan, se on pystynyt myös näyttämään kilpailemalla ylimmillä tasoilla tottelevaisuuskokeissa ja agilityssä, mm.: hyväksytty paimennuksen perusrata PAIM 1, PPR1, BH, TOKO EVL1, Agility Maxi3 FI AVA-H, FI AVA, RTK1 ja RTK2-koulutustunnukset.

Sydämeni itkee verta, mutta en voisi olla onnellisempi, kun Tiia halusi Gavan koirakseen (sijoituskoira), koska oma maailman paras pentuni Musca oli vasta vuoden ikäinen. Voin nukkua yöni hyvin, kun tiedän Gavalla olevan parhaimman mahdollisen kodin, josta siitä pidetään ehkä vielä enemmän kuin minä ehdin siihen rakastua. Gava on terveystutkittu täysin terveeksi. Gavan sisaruksissa tai vanhempien sisaruksissa ei ole olkanivelen ocdtä tai epilepsiaa. 

Gavalla on yksi pentue, jossa on siis harmittavasti vain kaksi urospentua. Gavan sijoitussopimus kanssani on päättynyt, koska teen vain kennelliiton hyväksymiä sijoitussopimuksia yhdestä pentueesta. Gava on sittemmin sterilisoitu. Toivottavasti saan siitä vähän "Lady Gagaa" Abba-bändiini tulevina vuosina Gavan toisen urospennun myötä (Mithrandir Diamond Heart).  

Gava suoritti hienosti paimennuksen perusradan 26.9.2018.
Pet name/kutsumanimi: Gava
Titles/tittelit: BH, RTK1, RTK2, PPR1 (hyväksytty paimennuksen perusrata) PAIM1, TOKO EVL1 (yhtä ykköstä vaille tottelevaisuusvalio), AGI3: valionarvot FI AVA-H & FI AVA
Breed/rotu: Border Collie (working line), import from Sweden /bordercollie (työlinjainen), tuotu Ruotsista
Gender/sukupuoli: Bitch /narttu
DoB/synt.aika: 25.3.2014
Colour/väri: Black and white, smooth /mustavalkoinen, lyhytkarvainen
Sire/isä: Thrud
Dam/emä: Ravlundha Hedwig
Height/korkeus: ~52 cm
Weight/paino: ~15,75 kg
Hips/lonkat: A/A
Elbows/kyynärät: 0/0
Shoulders/olkapäät: terveet, 0/0
Back/selkä: terve
Other/muuta: terveet polvet 0/0
Eyes/silmät: Aikuispeilattu terveeksi
CEA: normal by gene test / normaali geenitestin perusteella
TNS: normal by gene test / normaali geenitestin perusteella
CL: normal by gene test / normaali geenitestin perusteella
MDR1: normal by gene test / normaali geenitestin perusteella
MH: normal by gene test / normaali geenitestin perusteella
IGS: normal by gene test / normaali geenitestin perusteella
Pedigree/sukutaulu: See /katso KoiraNet tai Anadune

Activities/Harrastukset:
Working dog trials/palveluskoiralajit: Maybe in the future? Tulevaisuudessa? Pk-jälkeä ja hakua tehty; hakua enemmän.
Obedience/toko: oikeus kilpailla ylimmässä luokassa, erikoisvoittajaluokassa, josta EVL1-tulos*2 (eli yhtä ykköstä vaille tottelevaisuusvalio!)
Rallytoko: RTK1 ja RTK2 koulutustunnukset
Agility/agility: ylimmästä agi3 maxi-luokasta agility- että hyppyvalio!
Herding/paimennus: Shows interest and natural ability on sheep, talented /osoittaa kiinnostusta ja luontaisia taipumuksia lampaille, lahjakas -> suorittanut paimennuksen perusradan (isä Ruotsin mestari lampaiden paimennuksessa, emälinja Ravlundha-tilan luottokoiria naudoilla ja lampailla!)
Dog show/koiranäyttely: Käyttöluokasta H eli Hyvä
More/lisää: Blogi


Gava 10,5kk

Gava 3v
Gava 6v

Gava 6v


Gavasta ja Gavan pennuista on huikean hienoja Tiia Hämäläisen ottamia kuvia @ www.tiiahoo.com 

Gavan kasvattajan ottamia kuvia, Gava pentuna:Gavan emä Hedwig toimii tila- ja perhekoirana isolla lammas/karjatilalla Etelä-Ruotsissa.


Gavan isä, Ruotsin paimennuksen mestari, Thrud:

Ei kommentteja:

Mithrandir G-pennut terveystutkimuksissa!

Kolme viidestä viime kesän Mithrandir  G-pennuista (yhdistelmä Mithrandir Diamond Heart - Happy Go Lucky Dee) kävi terveystutkimuksissa  mel...