Barney "Masi" ♂

8 viikkoa (kuva: Suvi)


Töhöttimen Barney "Masi" on Suvin ihanan ja tasapainoisen nartun Häärän (Tingelbergin Like And Share) jälkikasvua, minun omistama astutuspalkkiopentu, ja on tullut toivottavasti kasvamaan osaksi Mithrandir-jalostusohjelmaa! Masin ollessa uros, ja omien koirieni ollessa narttuja, se asuu rakastavassa ja harrastavassa sijoitusperheessä Annan koirana tässä lähelläni pääkaupunkiseudulla. 
 
Virallisen rekisterinimensä 'Barney' on saanut tv-sarjasta How I Met Your Mother. Sarjassa hahmo on kuulemma erittäin huumorintajuinen ja vähän naistenmies. Aika näyttää, onko nimi hyvä enne. Jos/kun Masi on terve, annan sitä myös muille kuin omistamilleni nartuille jalostukseen, sillä minulla ei nyt ihan naistenmiehen määrää narttuja ole. Käytän sitä itse yhteen pentueeseen. Masi on nyt kahdeksan viikon iässä erittäin vilkas, taistelutahtoinen ja avoin pentu.

Masin isä on Maico eli virallisemmin Every Kingdom Nothing Else Matters. Maico on tuonti- ja sijoituskoirani Belgiasta. Maico harjoittaa pääasiassa paimennusta ja on tehnyt jonkin verran agilityä ja tokoa. Maico on avoin, ystävällinen ja erittäin vahva nuori mies. Maico on erittäin kiinnostunut lampaista. Maico kilpailee paimenkokeissa. Maico on suorittanut paimennuksen perusradan ja se on rekisteröity myös ISDS rekisteriin paimennusmeriitein. Maico on tehnyt jonkun verran myös agilityä ja Maico saattaa jonain päivänä kilpailla agilityssä. Maicon veli on voittanut Belgian mestaruuden agilityssä ja muutkin pentuesisarukset kilpailevat agilityssä ylimmillä tasoilla. Koiranäyttelyistä Maicolla on nuorten luokasta rakennearvostelu erittäin hyvä ja käyttöluokasta arvostelu hyvä. Maico liikkuu erittäin hyvin erityyppisissä paikoissa, alustoilla, eikä hänellä ole mitään pelkoa erilaisista kovista äänistä. Maico rakastaa leikkiä erityyppisillä leluilla ja rakastaa erityisesti repimistä. Maico on ystävällinen ja varma koira kaikissa tilanteissa. Maico on erittäin tasapainoinen koira. Maico on tutkittu täysin terveeksi: lonkat A/A, kyynäret 0/0, polvet 0/0, olkanivelet terveet, koko selkä terve, silmät terveet ja geenitestein vapaa yleisimmistä rodun sairauksista CEA, CL ja TNS.

Masin emä on Häärä eli virallisemmin Tingelbergin Like And Share. Häärä on suomalaista kasvatustyötä, joskin sen kaikki esi-isät ovat tuontikoiria, joten uutta geenipoolia on myös hänen suvussaan. Häärä harrastaa pääasiassa agilityä, jossa se kilpailee ylimmässä maxi-kokoisten luokassa ja on saavuttanut siitä myös kaksi agilityradan SERTiä ja yhden hyppyradan SERTin. Häärä on miellyttäväluonteinen, tasapainoinen ja kaikinpuolin erinomaisen monipuolinen harrastuskoira. Häärä paimentaa taitavasti myös lampaita, vaikka niitä ei kotoa löydykään. Tärkeä taito tämä, sillä jalostuskoiristani haluan löytyvän luontaisen paimennusvaiston. Vieraissa paikoissa Häärä on rento ja kuin kotonaan. Rauhoittumiskyky on Häärässä ehdotonta plussaa! Häärä syttyy nopeasti tekemiseen, ja on helposti motivoitavissa. Häärä ei pelkää kovia ääniä/ukkosta tai alustoja. Häärä on suorittanut hyväksytysti käyttäytymiskokeen BH ja pohjia on tehty niin palveluskoirien viestille kuin jäljelle. Mejääkin on pari ajettu. Häärä on erinomainen nenänkäyttäjä ja harrastaa myös noseworkia. Häärän kanssa on tehty myös vesipelastusta, tokoa ja rallytokoa. Rallytokosta sillä on koulutustunnus toisiksi ylimmästä luokasta eli RTK3. Koiranäyttelystä sillä on rakennearvostelu avoimesta luokasta arvosanalla hyvä eli H. Häärän terveys on kauttaaltaan hyvä: lonkat B/B, kyynäret 0/0, selkä LTV1, sponlyloosi-vapaa SP0 ja silmät terveet. Häärästä on otettu rodun yleisimpien sairauksien geenitestit, joissa se oli CEA, CL normaali ja TNS kantaja (Maico-sulhanen on TNS normaali, joten ei vaikuta!). Häärän tarkempi MyDogDna raportti on avoinna täällä. Kuurousgeenitestin perusteella Häärä on normaali eli ei kantaja.Masin päälaji tulee olemaan agility, mutta hienot pohjat on jo tehty tokoonkin. Muutaman kerran se on jo käynyt sytyttelemässä lampaille. Masilla on tasapainoinen ja kiinteä rakenne, ja se on urokseksi oikean kokoinen eikä liian iso. Työskennellessään Masi on kiihkeä. Masilla on aivan ihana kontakti ja se pitää yhdessä tekemisestä. 

Pet name/kutsumanimi: Masi
Titles/tittelit: -
Breed/rotu: Border Collie, bordercollie
Gender/sukupuoli: Male /uros (testicles/kivekset ok)
DoB/synt.aika: 20.10.2019
Colour/väri: Black and white, smooth /mustavalkoinen, lyhytkarvainen
Haltija/co-owner: Anna Mahkonen
Sire/isä: Every Kingdom Nothing Else Matters "Maico"
Dam/emä: Tingelbergin Like And Share "Häärä"
Breeder/kasvattaja: Suvi Paasisalo, Kuopio Finland
Height/korkeus: 53 cm
Weight/paino: 17,6 kg
Hips/lonkat: A/A
Elbows/kyynärät: 0/0
Shoulders/olkapäät: 0/0 (INCOC terveet!)
Back/selkä: terve LTV0 VA0
Other/muuta: Barneyn pentuesisaruksissa ei ole todettu kellään olkanivelen ocd:tä, epilepsiaa tai autoimmuunireaktioita!
Eyes/silmät: eye tested clear /pentu&aikuispeilattu terveeksi, viimeeksi 15.12.2021 (eli lausunto voimassa!)
CEA: Normal by gene test / normaali geenitestin perusteella
TNS: Normal by gene test / normaali geenitestin perusteella
CL: Normal by gene test / normaali geenitestin perusteella
...Masin kaikki muutkin geenitestit ovat puhtaat!
Pedigree/sukutaulu: See /katso KoiraNet tai katso sukutaulu Anadune

Bordercollieuros Masi on tarjolla astutukseen! Masi astuu Espoossa. Masin ja sen pentuesisarusten kaikki terveystutkimukset ovat parhaat mahdolliset! Mikäli etsit terveyttä: Kaikki tutkimukset on tehty tiukkojen suomalaisten standardien mukaan!

Masi agilityssä 1,5v kuvien copyright Kiidagraphy

                                                                             Masi 1v

Masi 9kk
Masi 8kk


Masi 7kk
Masi 6kk


 Masi 5kkEi kommentteja:

Mithrandir G-pennut terveystutkimuksissa!

Kolme viidestä viime kesän Mithrandir  G-pennuista (yhdistelmä Mithrandir Diamond Heart - Happy Go Lucky Dee) kävi terveystutkimuksissa  mel...