Astra Benji "Benji" ♂


Benji kesällä 2015 (klikkaa kuvia suuremmiksi!)

Benji kesällä 2018

Kasvatustyön alkumetreiltä olen ollut sitä mieltä, että hyvä yhteistyö rodun alkuperämaahan on edellytys menestyksekkäälle kasvattamiselle. Benji on siis valittu puhtaasti työskentelevien verilinjojensa perusteella ja yhteistyössä kasvattajansa kanssa. Olen hakenut Benjin ja tavannut kasvattajan henkilökohtaisesti.

Benjin emälinja on erityisen mairitteleva vanhojen "hyvien sukujen" takia, joista on tullut paimenkoirien lisäksi hyviä harrastuskoiria ja isälinjasta tulee ripaus uutta modernistikin erittäin menestynyttä paimenlinjaa. Benji on terveystutkittu kauttaaltaan terveeksi! Benjin terveystuloksissa on varmasti hitusen onnea matkassa, koska sen sukua ei ihan niin laajasti ole terveystutkittu, koska se on paimenlinjoista. Onneksi, koska Benji on niin kiva koira! Toivottavasti tulevaisuudessa saamme siitä hyviä pentuja. Benji on arkielämässä ja joka paikassa helppo ja yleisterve peruskoira - voi syödä mitä tahansa ja nyt se on myös koko luustoltaan kuvattu, virallisesti tutkittu ja terveeksi todettu. Benjin sisaruksissa ei ole olkanivelen ocdtä, epilepsiaa tai autoimmuunisairauksia. Benjin kaikki omat terveystutkimukset ovat parhaat mahdolliset: lonkat A/A, kyynäret 0/0, polvet 0/0, olkanivelet terveet, koko selkä terve ja silmät terveet. Lisäksi se on laajasti geenitestattu Laboklinissä terveeksi.

Mikäli etsit vanhoja hyviä sukuja, Benji voi olla mahdollisuus, sillä annan Benjiä jalostukseen rajoitetusti myös muille kuin omistamilleni nartuille. Benjin hyvään, keskivilkkaaseen ja avoimeen luonteeseen on vaikea olla tykästymättä. Benji on hyväviettinen, tasapainoinen ja ohjaajan kanssa halukkaasti työskentelevä nuorimies. Benji on hyvin positiivisesti elämään suhtautuva koira ja se on rakastettavan sympaattinen uros! Benji kilpailee tokossa (tottelevaisuusvalio!) ja rallyssa ylimmissä luokissa (rallytokovalio!) sekä agilityssä toisiksi ylimmässä maxi2-luokassa!

Benjillä on kolme pentuetta. Benjin kennelliiton uroksen sijoitussopimus kanssani on päättynyt, koska en tee kohtuuttomia sijoitussopimuksia, joten Benji on sovitusti täysin Jaanan oma. Benji on edelleen aivan ihana uros! Benji sopii parantamaan bordercollieiden luonnetta: Luonne on erittäin hyvä, ellei erinomainen! Benji on nykyisin kastroitu, eikä ole harmillisesti enää saatavissa jalostukseen.


Pet name/kutsumanimi: Benji, Pena
Titles/tittelit: RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 TK1 TK2; FI RTVA Rally-tokovalio; FI TVA Tottelevaisuusvalio
Breed/rotu: Border Collie (working line), import from Scotland, Great Britain /bordercollie (työlinjainen), tuotu Skotlannista
Gender/sukupuoli: Male /uros (testicles/kivekset ok)
DoB/synt.aika: 17.1.2014
Colour/väri: Black and white, smooth /mustavalkoinen, lyhytkarvainen
Sire/isä: Astra Souk, kuvia
Dam/emä: Astra Jura, kuvia
Height/korkeus:  52 cm
Weight/paino:  19 kg
Hips/lonkat: A/A
Elbows/kyynärät: 0/0
Shoulders/olkapäät: kuvattu, terveet 0/0
Back/selkä: kuvattu, terve
Other/muuta: He has never been to the vets for anything other than routine vaccinations /terve, ei kasvuiän ontumisia, vanhemmiten vähän eturauhasen liikakasvua; polvet 0/0;
MUUTA: Benjin ensimmäisessä pentueessa on todettu 5kk iässä yhdellä pennulla olkanivelen ocd, joka on operoitu. Benjin kolmannessa pentueessa on yhdessä olkanivelessä yhden millimetrin (1mm!) oireeton ocd-muutos epätyyppillisessä paikassa, joka on lausuttu sairaaksi; koira ei ole kasvuaikana ontunut, ei oireile mitenkään, eikä sitä ole operoitu! Kaikki muut Benjin jättämät pennut (8/10kpl) ovat kaikkialta muualta nivelistään täysin terveitä ja virallisesti terveeksi tutkittuja! Ne taitavat olla ainoat terveysriskit Benjiä käytettäessä jalostukseen, joita emme salaile. Benjin kaikki Laboklinin geenitestit on otettu, ovat puhtaat paitsi IGS ja tulokset ovat alla!
Eyes/silmät: Aikuispeilattu terveeksi 1/2015, 1/2017 ja 8/2019
CEA: Normal by gene test /normaali geenitestin perusteella
TNS: Normal by gene test /normaali geenitestin perusteella
CL: Normal by gene test /normaali geenitestin perusteella
MDR1: Normal by gene test /normaali geenitestin perusteella
IGS: Carrier by gene test /kantaja geenitestin perusteella - Benji vain IGS normaaleille!
Degenerative Myelopathy: Normal by gene test /normaali geenitestin perusteella
Hyperuricosuria: Normal by gene test /normaali geenitestin perusteella
Malignant Hypethermia: Normal by gene test /normaali geenitestin perusteella

Pedigree/sukutaulu: See /katso KoiraNet tai Anadune

Benji tammikuussa 2017 

Activities/Harrastukset:
Working dog trials/palveluskoiralajit: Maybe in the future? Tulevaisuudessa? Pk-jälkeä tehty. Äänivarma.
Obedience/toko: TK3 koulutustunnus, kilpailee tokossa ylimmässä erikoisvoittajaluokassa, josta TOKO EVL1-tulos
Agility/agility: kilpailee maxi2-luokassa!
Rally-Obedience/rally-toko: kilpailyy rally's ylimmässä luokassa: RTK4 koulutustunnus eli Rallytokovalio!
Herding/paimennus: Training /treenaa; Shows interest and natural ability on sheep /osoittaa kiinnostusta ja luontaisia taipumuksia lampaille.
Dog show/koiranäyttely: Benjillä on nykyään hyväksytty näyttelytulos H eli Hyvä avoimesta luokasta näyttelystä!
Benjin vanhempi näyttelyarvostelu 5.7.2016 Tuusula, tuomari David Cavill, UK: Too tall. Too square. Lacks angulation. Plain head. Tail carried far too hign. Does not have breed characteristics. No coat at all. Tulos: NUO Hyl rakenteen takia; suhtautuminen tuomariin käsiteltävissä (Benji on erittäin avoin ja tasapainoinen uros!)Benji huhtikuussa 2020 toisen tuontini Freyan (Dreaming of You Pirouette to Mithrandir) kanssa:

Ei kommentteja:

Mithrandir G-pennut terveystutkimuksissa!

Kolme viidestä viime kesän Mithrandir  G-pennuista (yhdistelmä Mithrandir Diamond Heart - Happy Go Lucky Dee) kävi terveystutkimuksissa  mel...