Every Kingdom Nothing Else Matters "Maico" ♂

Every Kingdom Nothing Else Matters "Maico"
„Trust I seek and I find in you
Every day for us, something new
Open mind for a different view
And nothing else matters” / Metallica
1 year old / vuoden ikäisenä (kuvia klikkaamalla näet ne suurempina!)


Maicon varasin sukutaulun perusteella ennen kuin pentue oli edes ehtinyt syntyä. Maicolla on erittäin menestynyt Yhdysvalloista tuotu isä ja narttulinjaksi halusin harvinaisempia, vanhoja hyviä eurooppalaisia sukuja. Narttulinja on jopa niin hyvää, että sitä puolestaan on viety Yhdysvaltoihin. Maico on siis tuotu Belgiasta.

Maicon isä Raider (Rising Sun Dark Raider) on jättänyt erittäin paljon jälkikasvua Euroopassa ja se on ollut hyvin pidetty ja käytetty, jopa ns. matador-uros. Sen jälkeläisiä leimaa pääsääntöisesti terveys ja nopeus. Epilepsia ja ocd-riski ovat matalia. Suoraa autoimmuunisairauksien jättämistä ei olla pystytty todistamaan, vaikka tällaisia huhuja paljon liikkuukin, ainakin Suomessa tällä hetkellä. Jälkeläismäärään suhteutettuna, eri linjaisten narttujen kanssa, Raider on jättänyt enemmän terveyttä kuin mitä tilastot antavat olettaa. Raider on kilpaillut menestyksekkäästi agilityssä. Se on voimakas, intensiivinen ja voimakasviettinen työskentelijä. Sen rakenne on elastinen ja lihaksikas. Se hyppää erinomaisesti, irtoaa ilman silmän jumittamista. Se rakastaa vetoleikkejä ja työskentelyä ihmisen kanssa. Se on voimakkuudestaan huolimatta hyvin yhteistyöhaluinen ja ihmisrakas koira. Etsintätehtävissä se osoittaa itsenäistä ja tasapainoista työskentelytapaa.

Maicon emä Kaipi (Seermangeer Kaipirinha) kilpailee myös agilityssä. Kaipilla on yksi pentue. Kaipi on erittäin energinen, tasapainoinen ja iloinen koira. Se on myös terveeksi tutkittu kaiken osalta. Syy siihen, miksi en käyttänyt jo Suomessa olevia Raiderin jälkeläisiä, vaan toin oman uroksen, on nimenomaan se, että halusin tätä fantastisen luonteen ja terveyden omaavaa narttulinjaa talteen. Kaipi on rakenteeltaan klassinen bordercollie ja täydentääkin hyvin Raiderin sporttista, korkearaajaisempaa rakennetta. Kaipi on erittäin ihmisrakas, kiltti, aina valmis yhteistyöhön ja uusissa tilanteissa kuin kotonaan. Se on hyvin tasapainoinen koira kaiken suhteen - terveyden, luonteen ja rakenteen.

Maico on hyvin meneväinen, erittäin avoin, sosiaalinen, maailmaa syleilevä ja jossain määrin jopa voimakastahtoinen tapaus. Vapaana ollessaan Maico tulee hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa. Maicon nimi tulee Metallican parhaimmasta biisistä, joten ehkä siinä luonteessa on sen takia vähän enemmän kovuutta, hard rockia. Maico on hurjapää, mukavan reipas ja Maicossa on asennetta!

Maico on nyt myös kokonaan terveystutkittu ja kaikki terveystutkimukset olivat täysin parhaimmat mahdolliset! Maicon vanhemmat ovat täysin terveystutkittuja ja terveitä. Maicon sisarukset ovat myös terveitä ja kaikki ovat vapaita olkanivelen OCD:stä ja epilepsiasta. Maicon vanhemmilla tai sisaruksilla ei ole todettuja autoimmuunisairauksia! Suvussa ei ole merkittävää epilepsiariskiä. Jalostusmielessä Maicolla on siis reipas, taistelutahtoinen, erinomainen temperamentti ja luonne sekä työlinjaiseksi hyvä rakenne. Vatsan valkokuvioinnin takia Maico näyttää raskaammalta mitä se todellisuudessa on. Maicon musta satulamantteliväritys saattaa myös hämätä ilmeen ja niskan osalta, ja antaa lyhyemmän vaikutelman mittasuhteista, mitä se todellisuudessa on: Maicolla ei ole lyhyttä tönkköniskaa, se on korrekti sukupuolileimaltaan ja kooltaan. Maico on siis nähtävä livenä ja molemmilta puolilta. Maicon tasapainoinen, ystävällinen ja charmantti luonne on myös nähtävä livenä. Maicon ehdoton vahvuus on sen täydellisen tasapainoinen luonne. Maicon vanhemmat ja kaikki sisarukset ovat terveitä peruskoiria kaiken suhteen ja ne kaikki kilpailevat agilityssä Keski-Euroopassa ja Venäjällä ylimmillä tasoilla.  


Maicon yhdistelmät:
1. Häärä (Tingelbergin Like And Share) pennut synt. 20.10.2019 4u + 2n (pennut jo uusissa kodeissa)
2. Freya (Dreaming of You Pirouette to Mithrandir) synt. 20.1.2020 3u + 3n (pennut jo uusissa kodeissa)

Maico on edelleen ihastuttava, äärimmäisen tasapainoinen ja reipas! Minulla on Maicosta sijoitussopimuksen kautta kasvamassa 1 terveeksi tutkittu lyhytkarvainen mustavalkoinen uros sen ensimmäisestä pentueesta: Töhöttimen Barney "Masi". Toisen pentueen, eli oman pentueeni sijoituksista olen luopunut, vaikka pentuajan rokotusreaktioiden jälkeen koko pentue on ollut terve. Harmillista tuoda ulkomailta kalliita koiria muille ihmisille; terveitä koiria, ja itse ei saa jalostuskoiraa/omia kasvatteja niistä.


Pet name/kutsumanimi: Maico
Titles/tittelit: PPR1 (hyväksytty paimennuksen perusrata), ISDS-rekisteröinnin paimennuskoe
Breed/rotu: Border Collie (working line), import from Belgium /bordercollie (työlinjainen), tuotu Belgiasta
Gender/sukupuoli: Male /uros (testicles/kivekset ok)
DoB/synt.aika: 10.9.2014
Colour/väri: Black tricolour, smooth /musta tricolour, lyhytkarvainen
Sire/isä: Rising Sun Dark Raider
Dam/emä: Seermangeer Kaipirinha
Height/korkeus:  54-54,5 cm
Weight/paino: 20 kg
Hips/lonkat: A/A
Elbows/kyynärät: 0/0
Shoulders/olkapäät: kuvattu, terveet 0/0
Back/selkä: terve
Other/muuta: polvet terveet 0/0; Maicolla on toisessa pentueessa kaksi pentua, jotka saivat rokotusreaktiot (mm korkea kuume) pentuina ja kaksi pentua, joilla on olkanivel-sairaslausunto - koirat eivät kuitenkaan koskaan ole oireilleet/ontuneet, eikä niitä ole operoitu. 
Eyes/silmät: pentupeilattu, ppm; aikuispeilattu terveeksi viimeeksi 8/2019
CEA: Normal by parentage /normaali vanhempien geenitestin perusteella
TNS: Normal by parentage /normaali vanhempien geenitestin perusteella
CL: Normal by parentage /normaali vanhempien geenitestin perusteella
Pedigree/sukutaulu: See /katso KoiraNet tai katso täydellinen sukutaulu Anadune

Activities/Harrastukset:
Working dog trials/palveluskoiralajit: Maybe in the future? /tulevaisuudessa? Äänivarma
Obedience/toko: Training /treenaa
Agility/agility: Training /treenaa
Herding/paimennus: Hyväksytty paimennuksen perusrata PPR1, PAIM1-koulutustunnus; ISDS-rekisteröity paimennusmeriitein

Dog show/koiranäyttely: EH (Erittäin Hyvä = Very Good) Arvostelu: "Very rare too see smooth coated border, thank you for coming! Perfect temperament. Nice scull but ears placed much onstop of the scull. Nice neck, strong topline. A bit hard expression. Strong bones, but he is a bit high on the legs. A bit proud of his tail. High hocks. A bit loose in front movement but moves nice around. Looks like a dog who can do hard day work." EH JUK3
Other/muuta: Blogi9 weeks old / 9 viikon ikäisenä ja aikuisena:

Maicon kuvat, kuvaaja Tiia Hämäläinen @ www.tiiahoo.com

Kesällä 2018 Stormin kanssa (Mithrandir E-pentujen isä)

Paimennusta kesällä 2017 

Kuvia Maicon sukulaisista:

Maicon vanhemmat, isä: Rising Sun Dark Raider ja emä: Seermangeer Kaipirinha.
isä Raider

Emä Kaipirinha

Videossa isä-Raider vuonna 2011:
Isä Rising Sun Dark Raider:

isä ja emä

Seermangeer Kaipirinhan vanhemmat, isä: Easy from Doggone Borders ja emä: Britt (Huntress)

Maicon emä: Seermangeer KaipirinhaMaico emänsä ja siskonsa kanssa Belgiassa kesällä 2017


Maico on nuorempana harrastanut: frisbee/toko/agility


Maico 19.12.2017:

Maico kesällä 2018, kuvaaja Tiia Hämäläinen @ www.tiiahoo.comMaico kesällä 2018, kuvaaja Nina PalmuMaico on keskittynyt vain paimentamiseen kesän 2019 ja siitä eteenpäin lammastilallaan:
Mia kirjoittaa Maicon paimennustaipumuksesta näin 2019: "Maico on intensiivinen ja päättäväinen, sekä itsenäinen lampailla. Sille ominaisinta ei ole ollut tehdä heti ohjaajalle töitä, ja joskus tämän vuoksi pyrkii tekemään oman ajatuksensa mukaan. Sillä on riittävä eläinfiilis lukea tilanteita ja vastata niihin oikein. Puutteena huomaan aika ajoin näkyvän itsevarmuuden puutteen haastavampien eläinryhmien kanssa."


Ei kommentteja:

Mithrandir G-pennut terveystutkimuksissa!

Kolme viidestä viime kesän Mithrandir  G-pennuista (yhdistelmä Mithrandir Diamond Heart - Happy Go Lucky Dee) kävi terveystutkimuksissa  mel...