Mithrandir Diamond Heart ♂

Mizz (kuvia saa isommaksi klikkaamalla niitä! Kuvien copyright Kirsi Korhonen!)


Mithrandir Diamond Heart "Mizz" on brittituontini/sijoituskoirani Benjin (Astra Benji) ja ruotsintuontini/sijoituskoirani Gavan (Ravlundha Lady) kahdesta urospennusta se toinen. Molemmat Mizz'n vanhemmat olen tuonut Suomeen laajentaakseni rodun geenipoolia. Gavalla on erityisesti MyDogDnalla testattuna laaja geenipooli bordercollieksi. Gavan narttulinja menee Uuden Seelannin tuonteihin. Haluan talteen molempien linjoja, joten käytän myös itse Mizziä jalostukseen yhteen astutukseen: se on myös rajoitetusti saatavilla astutukseen myös muille kuin omistamilleni koirille! Ja siis lisäyksenä, Mizz on täysin Kirsin oma koira.

Mizz on erittäin hyvä uros nimenomaan harrastuskoirana! Mizz keskittyy hyvin tekemään hommia ohjaajan kanssa, vaikka vieressä olisi juoksunarttujakin. Mizz'ltä löytyy myös rodunomainen paimennusvaisto, mutta sen omistajalla ei ole omia lampaita. Mizz on helppo kiva koira arjessa ja harrastuksissa. Pidän näissä suvuissa siitä, että niitä on käytetty pelkän paimennuksen lisäksi myös koiraharrastuslajeissa ja niitä on myös terveystutkittu. Lisäksi ne asuvat kodeissa, eikä kenneltiloissa. Tavoitteena on kasvattaa ensisijaisesti Mizz'stä luonteeltaan, fysiikaltaan & rakenteeltaan ja terveydeltään hyviä harrastuskoiria.

Luonteeltaan Mizz on kiltti, helppo ja pehmeä. Se oppii nopeasti ja on ollut erittäin helppo koira kouluttaa. Se on helposti motivoitavissa ruoalla, leluilla ja sosiaalisella palkkauksella. Tavallisia koirannappuloita se voisi syödä ahneemmin. Lelupalkasta se erityisesti pitää! Se palauttaa lelua kivasti ja sillä on hyvä luontainen noutohalu. 

Rakenteeltaan Mizz on sporttinen ja sillä on kevyt rakenne urokseksi. Kroppa on kudostyypiltään kiinteä, hyvin elastinen - helposti hyppäävä ja kääntyvä. Ranteet ja olkapäät ovat tiiviit esteiden/hyppyjen alastuloja ajatellen. Koiranäyttelystä Mizz'llä on rakennearvostelu EH eli Erittäin Hyvä.

Mizz'n terveys on tutkitusti aivan priima: Lonkat A/A, kyynäret 0/0, polvet 0/0, olkanivelet terveet, selkä terve ja silmät terveet. Geneettisesti Mizz on testattu normaaliksi/vapaaksi (normal/clear) kaikista rodun yleisimmistä perinnöllisistä sairauksista paitsi IGS. Mizz on IGS kantaja. Tähän Mizz ei kuitenkaan itse voi sairastua, koska ei ole sairas, vaan vain IGS kantaja. Eikä Mizz voi jättää tämän sairauden omaavia pentuja, koska sitä annetaan jalostukseen vain IGS normaaleille nartuille, jolloin sairaita pentuja ei synny!

Pet name/kutsumanimi: Mizz
Titles/tittelit: RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Suomen Rally-tokovalio FI RTVA
Breed/rotu: Border Collie (working line), my own breeding /bordercollie (työlinjainen), oma kasvatti
Gender/sukupuoli: Male /uros (testicles/kivekset ok)
DoB/synt.aika: 15.10.2017
Colour/väri: Black & white, smooth /mustavalkoinen, lyhytkarvainen
Omistaja/owner: Kirsi Korhonen
Sire/isä: FI RTVA FI TVA AGI2  TK1 TK2 TK3 VEPE SOVE1 NLY AVO-H Astra Benji
Dam/emä: FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 TOKO EVL1tulos*2 eli yhtä ykköstä vaille tottelevaisuusvalio hyväksytty paimennuksen perusrata PAIM1, PPR1 Ravlundha Lady
Height/korkeus: 55,3 cm
Weight/paino: 19,9 kg
Hips/lonkat: A/A
Elbows/kyynärät: 0/0
Shoulders/olkapäät: kuvattu, terveet 0/0
Back/selkä: terve
Other/muuta: polvet terveet 0/0
Eyes/silmät: pentupeilattu terveeksi; aikuispeilattu terveeksi
Laajasti geenitestattu MyDogDNAlla yli kahdensadan sairausgeenin suhteen terve! Tulokset voit klikata auki tästä. Alla tiivistetympi kooste:
CEA: Normal by genetest /normaali geenitestin perusteella
TNS: Normal by gene test/normaali geenitestin perusteella
CL: Normal by gene test /normaali geenitestin perusteella
IGS: Carrier by gene test /kantaja geenitestin perusteella -> voidaan yhdistää vain normaalin tuloksen saaneen nartun kanssa! Klikkaa alta tarkempi data!

Pedigree/sukutaulu: See /katso KoiraNet tai katso täydellinen sukutaulu Anadune

Activities/Harrastukset:
Working dog trials/palveluskoiralajit: ei kilpailtu
Rally-Obedience/rallytoko: kilpailee rally-tokossa ylimmässä luokassa, koulutustunnukset RTK1, RTK2, RTK3 & RTK4 Suomen Rally-tokovalio FI RTVA
Agility/agility: kilpailee agilityn 2-luokassa
Herding/paimennus: syttynyt, paimentaa

Mizz koiranäyttelyssä

Käytän Mizz'ä tuontikoiralleni Dee'lle 2022. Kesäpentuja odotettavissa! Katso sukutaulu/terveystulokset tästä.
Mizz'n omistajan blogi

Mizz toukokuussa 2022


Ei kommentteja:

Mithrandir G-pennut ovat muuttaneet uusiin koteihin

  Mithrandir Hold My Hand  Mithrandir Born This Way Mithrandir Paparazzi Mithrandir Alejandro Mithrandir Edge of Glory Kuvat on ottanut Deen...