keskiviikko 20. lokakuuta 2021

Ensi vuoden pentusuunnitelmat!

Walesintuonti/sijoitusnarttuni Dee (Happy Go Lucky Dee: Jack - Tilly) kävi silmäpeilauksessa ja nyt on sekin hoidettu ennen mahdollisia pentuja. Dee on tarkoitus astuttaa ensi juoksusta! Deen kuvat Risto/Tuula Siimes

Seuraava Mithrandir bordercolliepentue syntyy toivottavasti sijoitusnartulleni Happy Go Lucky Dee:lle. Odotan Deen juoksua maaliskuussa 2022. Dee on terveystarkastettu hyvin tuloksin (lonkat B/C, kyynärät 0/0, polvet 0/0, olkanivelet terveet, selkä terve VA0, LTV0, silmät terveet paitsi yksittäinen PPM juoste, joka ei vaikuta jalostukseen tai näkökykyyn). Bordercollieiden geenitestien perusteella se on terve kaiken suhteen. Se ei ole käynyt näyttelyssä tai kokeissa. Luonteeltaan Dee on iloinen, avoin ja sosiaalinen. Dee pitää palloleikeistä. Dee osaa rauhoittua yksinollessa erinomaisesti.

Pentujen isäksi olen valinnut urokseksi oman kasvattini Mithrandir Diamond Heart:in eli “Mizz”in. Myös sillä on erinomaiset terveystulokset (lonkat A/A, lonkkaindeksi 108 (09/21), kyynärät 0/0, polvet 0/0, olkanivelet terveet, selkä VA0, SP0, LTV0 ja silmät terveet) ja se on muutoin geneettisesti vapaa rodun yleisimmistä sairauksista paitsi on IGS-kantaja (Dee on tietysti normaali, niin ei synny sairaita pentuja!). Mizz on luonteeltaan reipas, avoin ja sosiaalinen niin ihmisiä kuin koiriakin kohtaan. Sen kanssa on helppo liikkua missä vain ja se osaa myös rauhoittua. Se työskentelee mielellään ihmisen kanssa ja on helppo motivoida. Näyttelyissä Mizz on menestynyt erinomaisesti saaden Erittäin Hyvän eli EHn. Mizz kilpailee ylimmillä tasoilla rallytokossa ja agilityssä. Molemmilla pentueen vanhemmilla on erittäin hyvä paimennustaipumus.

Pentueen sukutaulu KoiraNetissä

Deen ja Mizz'n pennuista on odotettavissa mustavalkoisia ja musta tricolour pentuja, lyhyt- ja pitkäkarvaisia, sopivia harrastuskoiriksi ja mukavia perheenjäseniä. Myyn pennut vain harrastaviin koteihin, jotka sitoutuvat terveystutkimaan koiransa. Pennuista kiinnostuneille: laitan pentueen yhdistyksen pentuvälitykseen, kun tiineys on varmistettu.

Ei kommentteja:

Deen pennut syntyivät!

Dee'lle (Happy Go Lucky Dee) syntyi Mizz'n (Mithrandir Diamond Heart) kanssa 3 urosta ja 2 narttua 15.6.2022! Synnytys onnistui ja e...