torstai 6. syyskuuta 2007

Ensimmäisestä astutuksesta 8 viikkoa (56 vrk)

Piti ottaa vain tavalliset seisotuskuvat, mutta satuin ottamaan muutaman poseerauskuvan, joista tähän otokseen olen erittäin tyytyväinen. Kaunis Mitzi.

Tänään elellään ensimmäisestä astutuksesta laskettuna 56 tiineysvuorokautta, eli itse h-hetkeen on odotusta noin 1-1½ viikkoa jäljellä. Eläinlääkärihän epäili silloin ultrassa, etteivät pennut olisi tiinehtyneet ensimmäisestä astutuksesta. Lämpöjä ei ole vielä kertaakaan mitattu, mutta eiköhän sekin aloiteta tulevana viikonloppuna.


Mitziä alkaa selkeästi vähän kyllästyttää nämä seisottelut. :D

Katse kaukaisuuteen... Meinasin muuten unohtaa ottaa viikkomittailut:
Paino: 19 kg (kotivaaka, joten tulos voi heittää...)
Rinnanympärys: 63 cm
Keskiympärys: 69 cm
Vyötärönympärys: 57 cm


Mitään erityisen jännittävää emme ole puuhailleet ja toistaiseksi suhteellisen reippaasti Mitzi jaksaa kävellä mukana, ellei ole hyvin kuuma sää. Selvästi sillä on tönkkö olo ja roikkuvat tissit hieman hidastavat. Hädät tehdään melkein ensi metreillä, vaikka yleensä kävellään pitkälle ennen kuin sellaiseen suostutaan.


Kohta tarkistetaan nisien kunto ja pikku hiljaa siistitään karvoja ihan vähän niin, että pentujen olisi sitten helpompi löytää nisille. Emon nisien vahan saa pois esim. ruokaöljyyn kostutetulla talouspaperilla.


Pentulaatikkoa petaillaan ahkerasti ja ruokaa kerjätään jatkuvasti. Nyt pentujen potkut tuntuvat selvästi. Tämäkin makailutyyli on yleistynyt. On se varsinainen leveä kuljetus. :)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No on se iso kyllä jo! :D
Ihana Misuliini.

(pst. Misukka, ei tusinaa vauvoja, ei tusinaa..)

Johanna kirjoitti...

Ompas Mitzkin masu kasvanut... Täällä jännitetään kuinka monta ja minkävärisiä otusia tulee. Gem odottelee jo innolla uusia leikkikavereita;)

Kennel Mithrandir kirjoitti...

Sonja: Mitä tulitkaan aikoinaan luvanneeksi ;)

Johanna: Ai että minua jännittää jo aivan hirmuisasti miten kaikki menee. Toivottavasti hyvin. :)

Pentusuunnitelmat 2024!

Meille on suunnitteilla kaksi työlinjaista bordercollie pentuetta kesälle 2024! Martalle (Töhöttimen Pinnauspurtava; sijoituskoira) tulee pe...