keskiviikko 19. syyskuuta 2007

Keskiviikkona lääkärissä

Käytiin tänään Yliopistollisessa Eläinsairaalassa, koska Mitzi ei syö tai juo kunnolla tai suoremmin ilmaistuna ollenkaan.

Saatiin sama lääkäri joka leikkasi Mitzin perjantaina aamuyöllä niin ei tarvinnut alusta asti selittää mitä on käynyt (kyllähän sen voi koneeltakin lukea). Yleistutkimuksessa Mitzin hengitysäänet ovat korostuneet. Juuri kun hengitysääniä kuunneltiin alkoi palohälytys. Se oli aiheeton, mutta pääsimme pihalle vesisateeseen.

Limakalvot olivat vaaleanpunaiset. Vatsa oli palpoiden pehmeä. Vulva oli siisti. Suu ja nielurisat olivat siistit.

Mitzistä otettiin kontrolliröntgenkuva. Kuvassa todettiin lisääntynyttä tiiviyttä kauttaaltaan keuhkoissa aiempaan kuvaan verrattuna (perjantaina). Vakavia, aspiraatiotyyppiseen keuhkokuumeeseen viittaavia muutoksia ei kuitenkaan todettu.

Mitzistä otettiin myös verikokeita. Näytteestä tutkittiin tulehdussolu- ja punasoluarvot sekä peruselinarvot. Peruselinarvoissa ei ollut huomautettavaa. Tulehdussoluarvo ja punasoluarvot olivat viiterajoissa. Tulehdussolujen nuoruusmuodot bakteeritulehduksen varalta tarkistetaan vielä, tuloksen saa huomenna.

Mitzin syömättömyys johtuu todennäköisesti aspiraatiossa ärtyneestä ruokatorvesta (esofagiitti eli ruokatorven tulehdus). Mitzille lisätään ruokatorven limakalvoa suojaavia ja mahan happamuutta vähentäviä lääkityksiä: Ranimex, Antepsin ja Primperan.

Aikaisempia lääkityksiä myös jatketaan: Sunylox, Tramadol, Omepratsol, paitsi Galastoppia (kuuri loppu). Niin ja ostin lisää Nutriplussaa.

Liikunta vain hihnassa ja välttämättömin, eli lepoa. Liikunta/rasituskielto.

Haavan repsottamiselle ei voi mitään, se paranee hitaammin, mutta pitäisi parantua. Tämän takia Mitzillä pidetään kauluria, ettei se vaan nuole sitä (repsotus ei johdu nuolemisesta). Mahaa voi myös suihkutella vedellä tai puhdistaa Betadine-liuoksella kaksi kertaa päivässä.

Jos Mitzi ei syö, sille annetaan pakolla leikkauspotilaiden purkkiruokaa ruiskulla ja laimennettuna vedellä. Vettä Mitzin tulisi juoda noin 9 dl päivässä. Jos se ei juo niin sama homma ruiskulla. Nämä ruoka/juoma kerrat jaetaan useiksi kerroiksi per päivä.

Lopuksi tai siis tuloksia odotellessa Mitziä nesteytettiin ihon alle ja suoraan suoneen.

Mitzi käyttäytyi oikein hyvin paitsi röntgenissä. Keuhkokuvat kun otetaan valveilla. Kyljellä makaaminen oli ihan jees, mutta kun olisi selällään pitänyt olla niin piti vähän yrittää potkia.

Ei kommentteja: