tiistai 11. syyskuuta 2007

Ensimmäisestä astutuksesta 8½ viikkoa (61 vrk)

Kaikki olisi jo olemassa pentuja varten, mutta ne eivät vaan suvaitse syntyä. :D Mitzi kaivelee pentulaatikkoa, muttei vielä niin raivokkaasti, että olisi todelliset hetket käsillä. Lisäsin pentulaatikkoon vielä peitettä, mitä voi sitten vapaasti möyriä. Eikä haittaa koirankarvat, raapimiset tai likaantumiset - kaiken voi pestä ja laatikossa on pohja, ettei kynnet osu lattiaan. Tietysti täytyy vaan toivoa, että pennut tosiaan syntyisivät normaalisti ja aiottuun paikkaan, eikä esim. sänkyyn. Ja jos synnytysajankohdastakin saisi esittää toiveita, ettei menisi päivystysajaksi. ;)

Mitzi tuossa vieressä haastaa leikkimään, eli ei siis mitenkään näytä siltä, että synnytys tapahtuisi tänään. Ensikertalaisten narttujen sanotaan synnyttävän vähän aikaisemmin. Tosin koska emme tiedä hedelmöittymisajankohtaa niin voihan olla, että tositoimiin päästään vasta viikon lopulla. Lämpö oli aamulla 37,9 astetta.

Mitä on jo varattuna:
- pyyheliinoja
- talouspaperia
- lämpöpulloja
- lankaa, sakset
- muistiinpanovälineet
- desinfiointiainetta
- kumihanskat
- vaihtoalunen/sia laatikkoon
- vaaka
- emonmaidonvastiketta + tuttipullo
- pipetti
- roskis paperijätteelle
- pyykkikori liinavaatteille
- kamera
- videokamera

Mitä pitäisi vielä EHKÄ hankkia/varata, ei pakollista kuitenkaan:
- liukastusainetta
- nutri plus geeliä
- digitaalinen vaaka

Aamulenkkeiltiin ihan normaalisti ja hyvin jaksoi. Ruoan lisäksi annoin vielä ruoka-aineita, joissa olisi magnesiumia, E-vitamiinia ja C-vitamiinia. Ken uskoo, mutta näiden sanotaan helpottavan synnytystä. Lihalientä on pakastettuna pakastimessa, jos sitä tarvitaan yms kaikenlaista muuta.


4 kommenttia:

Pia kirjoitti...

Täältä Päiväkummun perukoilta lähetetään tsempityksiä Mitzille ja tuleville vauveleille :-)
Tiiviisti on tullut seurattua tiineys päiväkirjaa.

Terkuin, Pia, Merlin ja Zack

Kennel Mithrandir kirjoitti...

Hei Pia! Olette olleet monesti mietteissäni ja olen käynyt tiuhaan tahtiin lukemassa kuulumisianne. Toivottavasti Merlin menee vain parempaan suuntaan. Onnea myös yhteiselle taipaleellenne Zackin kanssa! :)

Anonyymi kirjoitti...

Heissan!
Hämeenlinnassa jännitetään myös kovasti ja odotetaan Vinkan (Decathlete´s Starfighter) "veljien ja siskojen" syntymistä.
Terkuin Anne,Elmo (Pikkupaimenen Daredevil) ja Vinka

Anonyymi kirjoitti...

Täällä odotellaan myös mitä tulevaisuus tuo tullessaan :)
Kovasti rapsutuksia tulevalle äiti-koiralle!

Toivottaapi Niina&Scott